Vietnam - Hanoi og Ha long bay

06/01/2015 18:12


Fra Round House til et annet sted på Koh Lanta ca. 40 min unna bakpå lasteplanet på en pickup - med benker på hver side. Behagelig, jeg kan bare skryte av veiene på Koh Lanta og det er, som alle vet, veldig komfortabelt og sitte på et lasteplan. Men så gikk turen vidre med en mer komfortabel minibuss til Krabi bussterminal, fra bussterminalen gikk turen vidre med en fin turbuss til Bangkok. Den hadde glatt gått igjennom EU kontrollen, sikkerhetsbelter til og med. Det var en lang tur og vi var så heldige at vi var fremme 2 timer før tiden. Det ble noe buss bytte og omsorteringer på grunn av en bombetrussel på ruten til første stedet vi skulle ha stoppet, så vi ble stokket om og det stedet ble hoppet over og vi kjørte direkte til bussterminalen i Bangkok.  Omstokking kl.02.30 er helt greit. Derfra gikk turen med en dyr drosje til flyplassen. Det er godt å være ute i god til 06.30 og flyet gikk 16.00. Sov på en meget komfortable plastikk stolbenk på flyplassen. Det kan på ingen måte anbefales.
Endelig fremme på hotellet i Hanoi kl.19.30 6 januar. 
Startet dagen med at jeg fikk visumet mitt til Kambodia, så da drar jeg kanskje dit likevel etter Vietnam. Så fikk jeg sammen med reisebyrå på hotellet planlagt resten av oppholdet i Vietnam, før jeg vinglet rundt i Hanoi bakpå en liten scooter som tok meg til de store severdighetene. Først et besøk på en kafé i gamlebyen, hvor vi ble servert eggekaffe. Det er kaffe med eggedosis, litt merkelig, men overraskende godt faktisk. Templet for litteratur besøkte vi. Ho Chi Min masouletet fikk jeg sett utenfra og operaen og en veldig gammel pagode... som jeg neste kanskje kan finne ut hva navnet er på senere..

Ha long bay - fytte rakkern så kaldt! Vakkert, men kaldt. Minner litt om en av stedene vi besøkte i Kina også,  som hadde store klipper eller fjell som stod rett opp av jorda, mens her er det øyer som skyter rett ut av havet. Det stod på et skilt her at dette var regnet som et av verdens 7 natur undre, ett annet var Tabel mountain i Sør Afrika. Det er mange sånne lister da. Akkurat nå når jeg skriver dette sitter jeg og hutrer på verandaen min utenfor bungalowen på Monkey Island. Ingen aper sa damen som bestilte turen for meg, men vist er det aper her, bare ikke så mange og de er søte. 
Cat Ba er en øy vi besøkte som for Vietnam er kritisk for deres forsvar. Veldig spesielt og høre hvordan de har bygd gannger og grotter for å kunne utmanuvrer fiender. 

—————

Back