Thailand - Koh Lanta

04/12/2014 18:03


Herregud for en tur.  Mellomlanding i Sydney med en hel dag der, det var fint. Men så var det også et stopp i Kualalumpur som var litt i drøyeste laget. Bussturen til Koh Lanta fra Krabi vet jeg ikke om jeg vil prøve å beskrive en gang. Det tok lang tid, to bilferger, og en h.. med kø og f...skap i en liten minivan som var helt full og hadde aircondition som igjen bare nesten fungerte og svært dårlig når sjåføren hadde vinduet oppe. Stillestående kø i 30 varme deilige grader.
Paul og Nadja de som driver Lanta Round House er kjempekoselige. Zak som er deres kok, bartender og altmuligmann var helt fantastisk. Super snill og passet godt på at jeg hadde det bra. Fikset at jeg ble mer enn begeistret på Julaften, det var en ny vri som vel i etterpå klokskapens navn etter 1 og 2 juledag, jeg ikke tror jeg vil la bli en tradisjon. Men det skal sies at dykketuren først på dagen og festen på Lanta Round House etterpå gjerne kan gjentas, men jeg hopper over dagene etterpå og flytter resten av dagens hendelser til en annen helg eller høytid. 
Dykketurene utenfor Koh Lanta var veldig bra. Har hatt mulighet til å skremme så mange juletrær jeg ville. Til og med på en tur hvor vi bare snorklet var det koraller med juletre på som jeg kunne skremme. Det er så morsomt det at jeg nesten ikke kan få sagt det og jeg har egentlig ingen anelse hvorfor? 
Yang, beste restauranten i by´n, det er ikke Thai mat da, men maten er Thai inspirert og fantastisk god. Så var det det da at jeg håpet på at jeg skulle klare og ikke spise altfor mye tull og kanskje bevege meg litt mer her enn det jeg har gjort før på turen. Det var helt til jeg oppdaget ShantiShanti. Verdens beste pannekaker (bortsett fra mamma sine selvfølgelig) med karameliserte bananer eller epler i kanel eller med is eller med hva somhelst og like utrolig godt. Jeg hadde rett og slett problemer med å gå forbi. Pokker. Har vel ikke beveget meg altfor mye heller, så da er det bare og trives som man er og det vises at jeg trives. 
Patou sitt sted i gamlebyen på Koh Lanta - beste stede på hele Lanta, det er jeg nesten sikker på og jeg kan ikke forstå hvorfor jeg ikke har somlet meg dit tidligere.
Møtte Birgit her rett før nyttårsaften - super hyggelig. Har fått så mange tips og råd fra henne for hva jeg bør se og gjøre både her og der. Så Vietnam blir litt i Birgit´s fotspor, noe jeg tror blir veldig bra. I tillegg så hadde jeg noen å feire nyttårsaften med, i tillegg til gjengen på Round House da. Zak, Paul og Nadja og mange flere hyggelig mennesker var der på fest. Zak sørget igjen for at både Birgit og jeg ble lettere bedugget sammen med de andre denne kvelden. Veldig hyggelig, kvelden hadde en av den flotteste solnedgangene jeg har sett der og fantastisk fyrverkeri kl. 00.00. 
Det var nesten litt trist og reise fra Lanta. De første ukene var veldig bra, stille, rolig og veldig avslappende akkurat det jeg ønsket meg. Men etter 2,5 uke nesten bare på stranden med gode bøker så begynte jeg og våkne og vimse rundt, dra på turer, bli kjent med folk og hadde det kjempe hyggelig. 

—————

Back