Thailand - Koh Lanta II

11/02/2015 21:24
Tilbake i paradis. Her er det helt supert å være. De første dagene bodde jeg på rom hos ShantiShanti. En liten bungalow med eget bad, hyggelig vertskap. Kjempe god restaurant har de også, hvor de serverer nesten like gode pannekaker som mamma lager. Det er slett ikke verst. Etter det var det rett tilbake til Lanta Round House, "hjem". Det ligger på andre siden av veien og på stranden. 
Treffer gamle kjent - Nadia, Zak og Paul fra the Round House, Cindy fra Frankrike, Louise fra The Hut, Peter fra Tyskland opprinnelig nå bosatt på Lanta.
Det er vel Cindy som setter mest merke på oppholdet her. Trist at hun dro flere dager før meg, men litt godt, så får jeg hvile litt før jeg drar til Peru. Hun er kanskje litt mer festløve enn det jeg er.
Cindy har arrangert tur med Longtail boat sammen med Peter. 4 øyer besøkes og "the emerald cave". Fantastisk strand - ingen aning hva øya het, men den var fin. Snorkling 2 steder. Det ene stedet kravlet det en slange på øya ca. 15 meter fra der vi snorklet. Ekkelt. Svart og grå stripete og forholdsvis giftig. Like greit og ikke stifte nærmere bekjentskap enn det. The Emarald Cave, var litt av en overraskelse. Vi stoppet hoppet ut i vannet alle med oransje vakre store svømmevester på. Ingen druknet. Vi svømte igjennom en naturlig tunnel, litt sånn grotte aktig, det er vel egentlig det det var, når vi kom til enden av den så åpenbarte det seg en fantastisk oase. En helt åpen plass med flott strand og grønt og frodig rundt. Himmelen var blå. Det var for meg, som ikke planlegger og leser noe spesielt før jeg reiser på tur, veldig overraskende. Fordi som hadde lest om "the Emerald cave" kanskje ikke fult så overraskende. 
Patou - Old Town, en helt annen oase. Så fantastisk hyggelig og så utrolig god mat. Her har jeg tilbrakt flere late dager. Det er egentlig ikke så mye mer å si om Patou´s sted, pålehus med  utsikt over havet og det ligger "at the end of the road" som selv sier og legger til flere betydninger i det. Skulle du forvirre deg til Koh Lanta noen gang, gå ikke glipp av Patou´s.
Hva annet har jeg gjort her, late dager, alltid en fest med Cindy, båttur, spist god mat - ja, shopping i Saladan. Shopping tror jeg det blir lenge til jeg anbefaler, slitsom og kjedelig og tar lang tid. Hopp over det når du er på ferie og slapp av.
En ting til. Den dagen jeg kom hit til Koh Lanta fra Ao Nang, samme dag, kom posten min. Brevet som David sente til meg 4 desember 2014, det tok bare 2 månder og 10 dager. Posten kommer frem....engang, du vet kanskje ikke når og ikke alltid hvor, men den kommer frem et sted.

—————

Back