.... stille stille .... Gunung Geli

04/09/2014 00:00

Dag 0

Avreise - føles altfor tidlig. Føler på meg at dette blir ikke en helt perfekt dag...

Sjåføren virker som om han forstår at det bare er å kjøre og late som jeg ikke er der. Det eneste han spør om er når flyet mitt går.  På helt perfekt tidspunkt sier han, "du har god tid", som bestilt så slapp jeg og anstrenge meg for å spørre.. 

Kanskje det blir en bra dag likevel.

Flyturen går helt fint, får lest ferdig krimen jeg holdt på med også. Avslutningen er ikke i nærheten av forventet! Boka heter "Flink pike" skrevet av Gillian Flynn. 

Taxituren fra Jakarta til kursstedet var spesiell kan man si. Det er jo alltid taxisjåfører på flyplassene, noen ærlig og redelige og noen som ser muligheten når en turist med et "litt" forvirret utrykk vimser omkring. Man kan kanskje si at jeg faller inn under siste kategorien... Taxisjåføren:"Hvor skal du? Need transport?" Litt forvirret turist dvs jeg:" Jl. H. Ahmad No.99 Kampung Bojong, Gunung Gelis, Kecamatan Sukaraja,Cisarua, Bogor" Bare forestill deg at jeg sier dét "Jl. H. Ahmad No.99 Kampung Bojong, Gunung Gelis, Kecamatan Sukaraja,Cisarua, Bogor." Enkelt. Taxisjåføren:"Ikke noe problem, jeg kan kjøre deg dit." "Jeg:Har du taksameter?" TS:"Yes". Jeg:"hvor mye koster det ca?" TS:"500 000". Jeg:"Det var mye sentret sa, ca 250 000?" TS:"no no no". Jaja tenkte jeg, vi får jo se, han har jo taksameter... eller hvordan var det igjen? Jeg og bagasjen er godt plasser i taxien og jeg spør igjen etter taksameter. Neida, det hadde han ikke, det var fastpris på denne typen turer. Helvete!

Ikke nok med dét, han kunne ikke veien, han stoppet flere ganger på veien og spurte om veien og det ble en lang tur. Til slutt tok han "hæren fløtte" med seg en som kune vise veien og JEG måtte betale. Jeg måtte være der før kl16.00 og det nærmet seg raskt. Pokker.

Kanskje ikke så god dag likevel. Jeg er så glad i å bli lurt. 

Endelig fremme midt ute i "er'ru helt vill", kan jeg puste, jeg kom i alle fall hel frem, i tide, kanskje litt blakkere enn nødvendig og en anelse mer grinete enn nødvendig. Tross alt ble det ikke mer enn ca. 390kr for hele turen, som tok godt over 2 timer, en smule lenger enn forventet. Lurer på hva tilsvarende tur hadde kostet i Norge?

Så er det bare å registrere seg. Svar på en haug med spørsmål, som jeg har svart på, fylt ut skjema på og bekreftet i alle fall 2 ganger før jeg fikk tildelt plass på kurset. En gang til, levere skjema, vente, blir ropt opp, går igjen om skjema enda en gang til med en av kurslederne. Det er ikke alle dager jeg er like tålmodig, dette er en av dem... Hvorfor i alle dager klarer de ikke å lese besvarelsen jeg sente inn første gang? Er det mulig.

Det strømme fremdeles på med mennesker, det er lenge siden klokken ble fire altså.

Finner rommet mitt, jeg har vært heldig, jeg har fått enerom. Wow, den så jeg aldri komme! Jeg kunne han endt på sovesal. Jeg kan ikke forestille meg hva jeg hadde gjort da, jeg tror jeg hadde begynt å gå, selv midt ute i "er'ru helt vill".

Det dukker opp flere hyggelige mennesker og praten går ganske lett. De fleste tipper på at jeg er fra Tyskland, det høres vist sånn ut. Flott, da har jeg gått fra å høres ut som den den svenske kokken i "The Muppet's" til tysk... Vet ikke hva som er best egentlig.

Første måltid, rett før første forelesning om man kan kalle det det, og stillhet. Maten var hva jeg kan kalle spesiell. Når jeg satt der å spiste tenkte jeg at dette kan bli tøft.

Første time. Sitte med beina som en budda og rett i ryggen. Det gikk fint. Litt vondt i ryggen kanskje ellers ok.

Lyse ble slukket kl 21.30. Jeg får ikke sove, godt at vi skal tidlig opp.


Dag1

04.00 PLONG PLONG - 04.00 04.00!!!!! 

KALDT KAAALDT kaldt kaldt. Bare en kran i dusjen, ikke typen blandekran. Wææh! Våken!

Meditere fra 04.30 til 06.30 i et lavt belyst rom. Sitter på en pute på gulvet. Trodde ingen andre i hele verden var opp på denne tiden, men der tok jeg grundige feil! Haner galer fra alle kanter, en drøss med bikkjer er også med i kor og uler som jeg vet ikke hva, men disse hønse vesnene - det er jo helt utrolig. Jeg har alltid hørt at før i hine hårde dager ble man vekket av hanen som gol, men jeg tenkte "jaja helt sikkert". Men nå tror jeg på dem, helt siden første morgen i dette landet har de vekket meg, bort sett fra i dag da. Jeg var oppe før dem.

I tillegg så er vi i den mer muslimske delen av landet og her er det morgen bønn. Tror jammen det begynner rundt soloppgang. De starter kort tid etter at fuglene våkner, haner og hunder er på topp i sitt repertoar. Takke meg til usynkrone kirkeklokker søndag morgen, hver morgen om så. Her er det på tre eller fire steder i nærheten tre eller fire som begynner litt usynkront å synge. En kan, de andre synger ca like bra som en en sur fiolin spiller rene toner. Det er fint. Så sitter jeg der da og skal ha en "calm and quite mind" - det går helt fint. Så tror du ikke høyttaleranlegget våkner inne hos oss også - dette er jo helt fantastisk. "Calm and quite mind" og fokuser på pusten. Lett match.

Sitte situasjon begynner å kjennes også. Vi har bare 10 timer til vi skal sitte på denne måten i dag. Heldigvis noen pauser innimellom da.

Frokost kl06.30. Varm mat? Ufattelig søt hvit rise kokos grøt/suppe og søt svart ris, som om du vil kan ta litt søt kokosmelk på og/eller en sterk soya-chilli saus. Til frokost? Oppdaget muligheten til ristet brød, da blir det frokost!


Dag 2

04.00 PLONG PLONG

Kaldt kaldt KALDT KAAALDT

Programmet ser omtrent slik ut hver dag.

Sitte stille og meditere fra 04.30 til 06.30. Der ble kanskje ikke helt still hver gang, måtte flytte litt på meg innimellom. 

Frokost

Sitte stille og meditere fra 08.00 til 11.00 (med et par pauser på 15 min) Sitter nesten rolig..

Te tid 11.00 det betyr egentlig middag. Ofte med noe kokos, kokosmelk og varierte måter å servere peanøtter på. Interresant.

Sitte stille og meditere fra kl.13.00 til 17.00 (det er lenge selv med noen pauser)

Kvelds serveres kl18.00. Frukt, i dag en hel banan. (I går fikk vi 2)

Sitte stille lytte fra 18.00 til 19.00 (prøv og la være å klø på nesa, når du er helt sikker på at det sitter en mygg der, lykke til)

Høre på presentasjon fra 19.15 til 20.15 (ingen krav om stille sitting)

Siste runde sitte stille og meditere fra 20.30 til 21.00

21.30 lysene slukkes, natta


Dag 3

04.00 plong

Hva er det? Bøtte, type stor, varmt vann, øse... Ahhhhh himmel!

Gunnars feite fetter er her, ikke spesielt søt må jeg si. Står og ser på når vi tar oppvasken. Skulle ønske at sånn kryp ikke kom så plutselig på meg.

Under meditasjon blir jeg forstyrret av den urimelige slutten på boken til Mr Flynn. Prøver å finne en bedre slutt på boka til Flynn. Hva med sjekke GPS'n til Desi? hva med å sjekke anropsloggen? Hva med å sjekke hvor kontant tlf har ringt fra? Slipp Nick fri fra Amy. Fokus Kastodden fokus - Calm and quite mind. Stille stille.

Viste du forresten at peanøtter og kokosmelk passer til absolutt alt? Jeg er litt usikker på om det er helt sant, selv om det kan virke sånn på maten her.

Sitte situasjon - Sitter rolig noe..


Dag 4 

04.00 04.00 er det mulig? Hver dag?

Varmt vannnn

Oppdaget naboen - dette med nobel stillhet ble øyeblikkelig et stort problem, men klarte å holde meg. Så vidt.

Naboen heter Petter eller hr. Petter J. Gigantiskedderkopp. Jeg har aldri i mitt liv sett en så vanvittig stor edderkopp, på størrelse med min egen hånd. Du kan ikke forestille deg, på vei ut av huset hvor jeg har rom løfter jeg blikket litt og ser noen tråder og lurer - hva i alle dager er det? Følger trådene oppover med blikket og der der sitter jævlen midt i et vel vevd nett - en vanvittig stor edderkopp av dimensjoner jeg ikke trodde de kom i. Den er på størrelse med min hånd. Ansiktsutrykket mitt tror jeg kanskje var av type "priceless", særlig når jeg i tillegg gjør alt jeg kan for  å ikke lage lyd.

Det regner noe helt vanvittig denne kvelden. Når jeg er på vei inn i huset, så oppdager jeg at regnet har tatt veven til Petter. Automatisk begynner beina mine og løfte seg litt høyt, jeg tripper og tenker "hvor er han? hvor er han? hvor er han?". 

Bogor i Indonesia står på listen over de 10 stedene i verden som får mest nedbør i løpet av et år. Bergen står ikke på listen.

Sitte situasjon - vrir meg som en mark. Vondt i ryggen, sår på baken, vondt i føttene og det kiler over alt. Klør på nesa KLØR på nesa. 


Dag 5 

04.00 Tomt tomt???? Hæ hva? Tomt i krana med varmt vann?

KAAAAALDT - h h h ..... jeg har ord...... ikke særlig pene. Inne i hodet - utenfor hodet stille stille nobel stillhet... kaaaaaaaldt vann sildrene nedover hodet. Men en kan trygt si at jeg er våken kl er 04.00 for pokker.

Er det mulig, jeg kommer til å få hjerteinfarkt av disse krypende som dukker opp over alt og bare plutselig er der ca. 10 cm foran nesa på meg. Stille stille (aaaaaaahhh) stille!! Gunnar Liten smugtitter i dusjen. Jeg viste ikke at han hadde blitt med fra Ubud for å besøke den feite fetteren sin.

Petter har pusset på veven sin og er tilbake på plass.

Sitte situasjon - i nærheten av rolig? Klør på nesa, ikke klø tilbake.


Dag 6

Plong plong zzzzzz plong 04.00 alt nå igjen?

Sitte situasjon - lopper, jeg har helt sikkert fått lopper... Bare ikke i pausene, da har jeg ikke lopper.


Dag 7

Trøtt

Sikte situasjon - ingen kommentar.

Barnevakten, barnevakten, jeg får ikke sove.... 


Dag 8

04.00 Plong plong pling.... Zzzzz


Meditasjonscelle dag, herlig. Sett meg i et lite mørkt rom fra kl. 04.30 til 06.30 og se hva som skjer.... Rommet er ikke stort nok til å ligge rett ut, kanskje det ikke er meningen heller med meditasjones celler, men det er jo ikke varmt så tidlig så det går jo ikke heller da - og ligge rett ut mener jeg, man må krype sammen da for å holde litt varme. Etter ca 40 min, tror jeg da, kan ha vært 10, øynene begynner å glipp litt....så litt til....så lzzzzzzzz. Så begynner noen å messe i høyttalerne og jeg vet det er 30 min igjen. Faen..unnskyld mener jeg. Kanskje merkene etter den fantastiske plastikktrekte puten med glidelås har sluppet litt før vi skal møtes i den store hallen etterpå? Ikke det, jeg ser det ikke, det er hverken lys eller speil her, så kan hende jeg ikke sovnet med nesa i putta foran meg i det hele tatt, men det kjennes ut som om noe har gitt avtrykk på kinnet..... Pokker. Vondt gjør det også, når utgangs sitte stilling er sånn Buddha eller indianer stilling og følelsen av at det kanskje er et merke er på høyre kinnbein... God morgen!

I utgangspunktet litt trøtt og to runder i et mørkt kott? Andre runde blir stående, det er tryggest. Selv om med lukkede øyne kan man faktisk miste balansen, men faller ikke så langt i et kott da (jeg mener selvfølgelig meditasjonscelle).

Møter en Skorpion, en sværing, rett utenfor døren. Dag 10 får vi snakke, det første hun som reddet meg fra å tråkke på denne "søte" skapningen sa var "that scorpion is the largest most masive scorpion I have ever seen, and I grew up checking my shoes every morning for them. This one would not fit into my shoe"

Jeg har aldri sett en skorpion før, så jeg kan ikke uttale meg mer enn at den hadde nok fått plass problemer i mine sko også, selv før jeg stikker en tå opp i. Men det krøp bare bortover og så ikke så farlig ut og tatt i betraktning at jeg jobber med å venne meg til Lille Petter så ble dette kryper ikke prioritert på "skvett i hjel" lista, Edderkopper er verre.


Dag 9

Sitte situasjon - snart i mål


Dag 10

04.00 plong plong.... YES siste dag.. siste dag opp kl04.00 YESSS.

Dusj, varmt vann, litt våken...pokker, nest siste dag vi må opp kl04.00. Pokker, dager telles bare med hele dager her...pokker avreise dag er jo i morgen..pokker. God morgen Kastodden!

I dag har vi fått snakke sammen. Det er ikke bare jeg som har hatt mark, lopper, vondt her og der og i den sammenheng litt vanskelig for å sitte stille. Merkelig. 


Dag 0. Igjen, ankomst og avreise dag teller ikke som dager i det kurset her. Det er ikke som "hele" kursdager jeg kjenner fra andre steder.....hmfrrr 04.00

Pakke sammen rydde reise tilbake til Bali


Ville jeg gjort dette igjen...mest sannsynlig. For selv om jeg har vridd meg som en mark, fått "hjerteinfarkt" opp til flere ganger, funnet ny god slutt på "Flink pike" boken og slitt litt med konsentrasjon, så har jeg lært det jeg kom hit for å lære. I lengden tror jeg at jeg vil ha stor nytte av det. Selv om det var 10 lange dager.


—————

Back