Kambodsja - Siem Reap

11/02/2015 21:12
Angkor Wat - wow, wow. Fantastisk flott. Det er mulig at jeg er en av de heldige som har fått oppleve og se Angkor Wat i den tilstanden den er nå, forholdsvis god, men også på et nivå hvor du ser og forstår at i fremtiden kan resultatet bli forferdelig om man ikke finner en måte det kan beskyttes på. 
Jeg er litt usikker på hvor mange templer og ruiner det finnes i Siem Reap, men du kan helt sikkert bruke en uke bare i Siem Reap området, og i tillegg er det flere flotte tempeler et stykke utenfor byen som vist er verdt å se. Små oaser.
Siem Reap ble for meg en vandring i ruiner og templer i sterk sol og vanvittig varmt. Kjørt fra sted til sted i tuktuk, veldig enkelt og greit. Ingen guide og det manglet på mange steder informasjon om templene og ruinene. Det kan være nyttig å lese litt på forhånd. Et få tall steder var det gode beskrivelser.
Et av steden vi var overhørte jeg en gudie si "disse bildene er så tydelige fordi de har tidligere vært under jorden. De ble gravd frem for noen år tilbake, så vi i dag kan beundre dem". Det som forundrer meg med den uttalelsen er at bildene vi så som er gravd frem, nå står åpne for vær og vind og blir nedbrutt på samme måte som alle de andre fantastiske utskjæringen.
I tillegg til vær og vind, har alle mulighet til å klatre og sitte på byggverkene. Det er noen få begrensninger i Angkor Wat, men ellers fritt frem. Det er også mange steder hvor det vokser store trær på ruinene. Det ser forsåvidt ganske kult ut,  men det ødelegger i lengden byggverkene. 

—————

Back