Going South - Rotorua

16/10/2014 23:32

New Zeland - Going South

Vi drar sydover i NZ og det blir bare kaldere. Jeg syntes det høres helt feil ut, men om jeg tenker meg om så er syd her bare nærmere sydpolen (den kalde isklumpen på bunn av jorda) da gir det litt mer mening, men føles likevel ikke helt riktig ... Men jeg lover, det kjennes ut som om de har rett og jeg tar feil. Her drar de nordover for å få en forsmak på vår og varme.. Det sitter litt i ryggmarken det der med "nord kladt" og "syd varmt". 

 

Rotorua

Buss sørover på nordøya. Tidlig som vanlig, men ingen overflødig sightsing av Auckland på morgenkvisten denne gangen. Vi skal til Rotorua. Navnet har Lise og jeg øvd på å si i flere dager, usikker på om vi kommer til å klare det. Det er navn som Te Puia, Mitai, Taupo, Wai-O-Tapu, Waitomo, Tutanekai, Hinemoa og mange andre festlige navn som når de hoper seg opp, kanskje kan bli litt mye for en middelaldrene nordmann å få taket på samtidig. (les: frk. Kastodden)

I dokumentene vi fikk for denne turen står det at det er Ellen and Elisabeth Kaseodden som er gjestene. :-)) Litt mrsmt. Lise får også bli med, det er både Ellen og Elisabeth ganske enige om.  Litt usikker på hvem Kaseodden er, men jeg tar det som en trykkleif. 

 

Besøk Te Puia kultursenter. Geysir, Kiwier og gjørmebasseng. 

Mitai - kulturell aften med underholdning av Maouri folk. Det var både interessant og morsomt. Maten som ble servert på stedet het Hangi. Vi avsluttet kvelden med en omvisning og et besøk hos Kiwier (fugler altså ikke hjemmebesøk hos folk). 

 

Wai-O-Tapu - Thermal wonderland. Boblende gjørmebasseng, svovelbasseng. Champange pool - ikke akkurat champange spør du meg, med sølv, gull, svovel, arsenikk, mercury, tahllium, og andre gode sunne ingredienser. Det anbefales ikke å bade, ca 74 grader. 

 

Huka Falls - en foss hvor sluser åpnes hver dag hver annen time. Det er turistatraksjonen sin det. Litt mrsmt og se, men mest er det vel laget for å lure turister til å se på. Tross alt det finnes mange kraftanlegg med dammer som åpner slusene sine gjevnlig for å senke vannstad. Jaja, men vi begynner å bli gode på sånne turistfeller, ialle fall og finne dem, om ikke unngå dem.

 

 Lady knox geysir som starter kl. 10.15 hver dag. Helt naturlig så starter den et utbrudd en gang i løpet av 24 timer, men her har de funnet en måte de kan erte den igang på. De kalte det og "kile" geysiren. Det de gjør er å putte såpe opp i den etter ca. 5-10 minutter, akkurat lenge nok for en av gudiedene på sted til å holde en kort informasjonsinlegg for oss, så starter den. 

 

- et krater som er en stor innsjø

 

- besøkte en kraftstasjon og fikk en beskrivelse av hvordan de bruker varmen fra grunnen til å lage kraft som forsyner landet med strøm. 

 

Lake spa - m m m m. Jeg var der kl.08.00 om morgenen når det åpnet og hadde hele stedet for meg selv. Deilig, god start på dagen. M m m m. 

 

—————

Back