Australia - Port Douglas

14/09/2014 19:36

Kjøre turen til Port Douglas gikk helt fint. De første rundkjøringene var det litt skummelt å kjøre feil vei i, men det gikk fint. Bare det å kjøre fra Palm Cove til Port Douglas var en opplevelse, veldig vakkert. 

Det var veldig vakkert der, kjempe fint sted. Jeg ble sittende å se utover havet en lang stund og veldig avslappende. Fint vær, flott havutsikt og vakkert. Palmesus og dus.

Etter å ha besøkt markedet og spist lunsj, vendte jeg nesa hjemmover igjen. Jeg hadde blitt anbefalt og ta innenlandsruten via Mareeba og Kuranda. Det var en fin tur for all del, men alt stenger kl.16.00 i disse grisgrente strøkene, så etter å ha tatt meg god tid i Port Douglas, så var vel klokka litt mer en 16.00 når jeg kom dit. På forhånd så hadde jeg jo ikke fått med meg at det stengte kl.16.00 da, men det gjorde det. ALT var stengt, ikke en pub en gang var åpen, ikke en kaffe. Helt supert, kjør videre. Rett etter Mareeba, så kjørte jeg forbi Helga`s accomandation og ikke minst "Julaften community service". Siste kom litt overraskende på og jeg må på et eller annet tidspunkt søke på hva i alle dager det er for noen. "Julaften community service". 

Turen gikk igjennom regnskogen, så det var annerledes og utsiktspostene der var også fine. Opplevelser på veien var at ALT var stengt, overkjørt kenguru - trist, men ikke uvanlig, en stor vill hund som tasset over veien rett foran meg, kuer over alt, diverse åtselfugler som spiste middag på overkjørte dyr. I Karranda, selv om selve parken var stengt så var det flere rare fugler rundt omkring, i tillegg så er regnskog vegetasjon helt annerledes med mange planter og blomster. Omveien tilbake til Palm Cove var verdt turen absolutt. 


—————

Back